Upravni odbor

tarja krehicTARJA KREHIĆ, predsjednica Udruge

 

Tarja Krehić je odvjetnica i partnerica u Odvjetničkom uredu Krehić, te posjeduje više od 13 godina uspješnog pravnog i odvjetničkog iskustva u pružanju strateških pravnih savjeta domaćim i međunarodnim klijentima. Tarja se primarno bavi statusnim i trgovačkim, bankarskim & financijskim pravom, tržišnim natjecanjem i telekomunikacijama.

Prije osnivanja samostalnog ureda 2010. godine, Tarja je niz godina surađivala sa međunarodnim odvjetničkim uredom Wolf Theiss u Zagrebu, gdje je radila na brojnim multi-jurisdikcijskim projektima te vodila i upravljala regionalnim transakcijama centralne i jugoistočne Europe. Profesionalnu karijeru započela je u Hrvatskom Telekomu, gdje stječe vrijedno iskustvo u području telekomunikacijske regulative.

Magistrirala je korporativno pravo na Sveučilištu Duke, Sjeverna Karolina u SAD-u, kao stipendistica američke Vlade kroz program „Ron Brown Fellowship”. Diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Članica je Hrvatske odvjetničke komore i IBA-e, te autorica stručnih pravnih članaka za vodeće međunarodne poslovne i pravne časopise.

 

 

 

 

 


vanja

 VANJA JOKA BRKLJAČIĆ, predsjednica Odbora za legislativu

 

Vanja Joka Brkljačić diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1998. g. radi u odvjetničkom društvu Mikuličić-Lončarić-Bahun-Topić sa sjedištem u Zagrebu.

Pruža pravnu pomoć domaćim i stranim, pravnim i fizičkim osobama, u području građanskog prava, naročito u obveznopravnim, stvarnopravnim, zemljišnoknjižnim i nasljednopravnim pitanjima, kako prije, tako i tijekom vođenja postupaka pred sudom i drugim državnim tijelima.
Bavi se i ovršnim i radnim pravom, te ima znatno iskustvo u zastupanju stranaka u obiteljskim sporovima, osobito bračnim sporovima, te postupcima radi ostvarivanja prava djece. Članica je Hrvatske odvjetničke komore, te jedna od suosnivačica Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji

 

 

 

 


martina rajic

 MARTINA RAJIĆ, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju

 

Martina Rajić, magistra prava i stalni sudski tumač za njemački jezik. Martina je rođena u Italiji, majka joj je Talijanka, a otac Hrvat. Od rođenja je živjela u Austriji gdje je i završila pravni fakultet te stekla profesionalno iskustvo. Uz njemački, priča hrvatski, talijanski i engleski. Trenutno završava postdiplomski studij poslovnog upravljanja u Zagrebu. Karijeru je započela radeći kao sudska vježbenica na četiri suda: zemaljskom, radnom, kaznenom i općinskom sudu u Grazu. Nakon toga tri je godine radila kao odvjetnička vježbenica u bečkom uredu odvjetničkog društva Wolf Theiss gdje se pretežno bavila zastupanjem i pravnim savjetovanjem austrijskih i njemačkih poslovnih klijenata. Početkom 2015. godine zajedno s kolegom pravnikom osnovala je vlastito društvo Lingua Legis d.o.o., koje pruža visokokvalitetne usluge sudskih tumača za njemački i engleski jezik koji su specijalizirani za prevođenje pravnih, financijskih i poreznih tekstova.

 

 

 

 

 

 

 

 


IMG 2924 Tamara edt2 3

 TAMARA KAJMIĆ KOŠUTIĆ, predsjednica Odbora za humanitarne projekte i PR

 

Tamara Kajmić Košutić 17 godina radi kao korporativna pravnica, tijekom kojih godina se stručno usavršava kroz inozemne edukacije, seminare i workshop-ove, ali ponajviše kroz praksu, u području ugovaranja ugovora o iskorištavanju softvera u IT, ICT i telekom industriji. Tamara je polaznica prve generacije Specijalističkog interdisciplinarnog poslijediplomskog studija Intelektualno pravo vlasništva, Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


kolinda kolar

KOLINDA KOLAR, Predsjednica odbora za edukaciju, Tajnica udruge

 

Kolinda Kolar sutkinja je Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 2008. godine i polaznica Specijalističkog interdisciplinarnog poslijediplomskog studija Prava djece Sveučilišta u Zagrebu. Od 2002. godine bavi se građanskim pravom, draži predavanja na temu Zakona o medijima i sudjeluje na seminarima radi osposobljavanja kandidata za polaganje pravosudnog ispita. Kao predsjednica Vijeća vodila je arbitraže pri Arbitražnom sudu Hrvatskog nogometnog saveza. Članica je Nadzornog odbora ADOPTE – udruge za potporu pri posvajanju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


kalic boroje

ANDRIJANA KALIĆ BOROJE, Tajnica udruge

 

Andrijana Kalić Boroje diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine. Karijeru je započela u Odvjetničkom društvu Mikuličić-Lončarić- Bahun- Topić kao odvjetnička vježbenica, a poslije kao odvjetnica specijalizirana za poslove pravnog prometa i rješavanja pravnog statusa nekretnina, radno i nasljedno pravo. Kao član pravnog tima zastupala je trgovačka društva u postupcima međunarodne trgovačke arbitraže (UNCITRAL, ICC, Stalno izbrano sudište pri HGK).

Andrijana 2014. godine osniva samostalni odvjetnički ured sa sjedištem u Zagrebu koji se primarno bavi pravnim savjetovanjem i zastupanjem vezano za poslovanje s nekretninama, javnom nabavom i radnim pravom. Suosnivačica je Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji, članica Odbora za legislativu i tajnica Udruge.