Upravni odbor

tarja krehic

 

TARJA KREHIĆ, predsjednica Udruge

 

Tarja Krehić je odvjetnica i partnerica u Odvjetničkom uredu Krehić, te posjeduje više od 13 godina uspješnog pravnog i odvjetničkog iskustva u pružanju strateških pravnih savjeta domaćim i međunarodnim klijentima. Tarja se primarno bavi statusnim i trgovačkim, bankarskim & financijskim pravom, tržišnim natjecanjem i telekomunikacijama.

Prije osnivanja samostalnog ureda 2010. godine, Tarja je niz godina surađivala sa međunarodnim odvjetničkim uredom Wolf Theiss u Zagrebu, gdje je radila na brojnim multi-jurisdikcijskim projektima te vodila i upravljala regionalnim transakcijama centralne i jugoistočne Europe. Profesionalnu karijeru započela je u Hrvatskom Telekomu, gdje stječe vrijedno iskustvo u području telekomunikacijske regulative.

Magistrirala je korporativno pravo na Sveučilištu Duke, Sjeverna Karolina u SAD-u, kao stipendistica američke Vlade kroz program „Ron Brown Fellowship”. Diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Članica je Hrvatske odvjetničke komore i IBA-e, te autorica stručnih pravnih članaka za vodeće međunarodne poslovne i pravne časopise.

 

 

 


vanja

 VANJA JOKA BRKLJAČIĆ, predsjednica Odbora za legislativu

 

Vanja Joka Brkljačić diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1998. g. radi u odvjetničkom društvu Mikuličić-Lončarić-Bahun-Topić sa sjedištem u Zagrebu.
Pruža pravnu pomoć domaćim i stranim, pravnim i fizičkim osobama, u području građanskog prava, naročito u obveznopravnim, stvarnopravnim, zemljišnoknjižnim i nasljednopravnim pitanjima, kako prije, tako i tijekom vođenja postupaka pred sudom i drugim državnim tijelima.
Bavi se i ovršnim i radnim pravom, te ima znatno iskustvo u zastupanju stranaka u obiteljskim sporovima, osobito bračnim sporovima, te postupcima radi ostvarivanja prava djece. Članica je Hrvatske odvjetničke komore, te jedna od suosnivačica Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji.

 

 

 


martina rajic

 

MARTINA RAJIĆ, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju

 

Martina Rajić, magistra prava i stalni sudski tumač za njemački jezik. Martina je rođena u Italiji, majka joj je Talijanka, a otac Hrvat. Od rođenja je živjela u Austriji gdje je i završila pravni fakultet te stekla profesionalno iskustvo. Uz njemački, priča hrvatski, talijanski i engleski. Trenutno završava postdiplomski studij poslovnog upravljanja u Zagrebu. Karijeru je započela radeći kao sudska vježbenica na četiri suda: zemaljskom, radnom, kaznenom i općinskom sudu u Grazu. Nakon toga tri je godine radila kao odvjetnička vježbenica u bečkom uredu odvjetničkog društva Wolf Theiss gdje se pretežno bavila zastupanjem i pravnim savjetovanjem austrijskih i njemačkih poslovnih klijenata. Početkom 2015. godine zajedno s kolegom pravnikom osnovala je vlastito društvo Lingua Legis d.o.o., koje pruža visokokvalitetne usluge sudskih tumača za njemački i engleski jezik koji su specijalizirani za prevođenje pravnih, financijskih i poreznih tekstova.

 

 

 

 

 

 

 


antonija petricusic

 

ANTONIJA PETIČUŠIĆ, predsjednica Odbora za edukaciju

 

Antonija Petričušić je poslijedoktorandica-predavačica na katedri za sociologiju Pravnog fakulteta u Zagrebu. Doktorirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta Karl-Franzens u Grazu, Austrija. Završila poslijediplomske studije iz područja sociologije i socijalne antropologije te iz ljudskih prava i demokratizacije. Radila je ranije na Institutu za austrijsko, europsko i poredbeno javno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta Karl-Franzens u Grazu u Austriji, na Institutu za međunarodne odnose u Zagrebu, u Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske te na Europskoj akademiji u Bolzanu u Italiji. Sudjelovala je i surađivala u nizu međunarodnih znanstvenih projekata, a objavljivala je članke s tematikom ljudskih i manjinskih prava, demokratizacije i političke kulture.

 

 

 

 

 

 

 

 


NATAŠA NOVAKOVIĆ

 

NATAŠA NOVAKOVIĆ, predsjednica Odbora za humanitarne projekte i PR

 

Nataša Novaković diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Svoju karijeru započela je kao odvjetnički vježbenik, kratko se zadržala u financijskom sektoru te potom radila u Vladinom uredu za socijalno partnerstvo. Od 2006. godine zaposlena je u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, trenutno na funkciji Savjetnice glavnog direktora za tržište rada i razvoja ljudskih potencijala.
Specijalist je u području radnog zakonodavstva te posebno u dijelu koji je vezan na odnose sa sindikatima i kolektivno pregovaranje. Sudjelovala je u mnogobrojnim radnim skupinama na izradi zakonske regulative, bila članica Saborskog odbora za zakonodavstvo te je članica savjetodavnih tijela Vlade RH, Gospodarsko-socijalnog vijeća te Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala. U zadnje vrijeme karijeru razvija dalje u području upravljanja ljudskim potencijalima.
Također vodi inicijativu UN-a za društveno odgovorno poslovanje – Global Compact mrežu Hrvatska, putem koje između ostalog promovira ekonomsko osnaživanje i ravnopravnost žena.
Ujedno je autorica mnogobrojnih članaka iz područja radnog zakonodavstva te koautorica u nekoliko knjiga iste tematike.

 

 

 

 

 


NIKOLINA STANICIC

 

NIKOLINA STANIČIĆ, predsjednica Odbora za administraciju i financije

 

Nikolina Staničić ima 15 godina radnog iskustva na različitim pravnim poslovima. Nikolina je započela karijeru kao Odvjetnički vježbenik u odvjetničkom društvu "Marković & Plišo". Nakon toga je prešla u korporativne vode te je obnašala razne ekspertne i savjetničke funkcije u Hrvatskom Telekomu d.d., da bi u konačnici obnašala i poziciju Direktora pravnih i regulatornih poslova u Iskon Internetu d.d., članici Grupe Hrvatskog Telekoma. Nedavno je otvorila odvjetnički ured u suradnji s Odvjetničkim uredom Krehić. Njena glavna područja ekspertize su pravo elektroničkih komunikacija, pravo tržišnog natjecanja, pravo društava i trgovačko pravo te radno pravo. Nikolina je završila Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te završila magisterij i stekla titulu LL.M. na Central European University u Budimpešti. Nikolina je također završila MBA studij na IEDC – Bled School of Management.

 

 

 

 


Petra Kontić

 

PETRA KONTIĆ, tajnica Udruge

 

Petra Kontić je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2014. godine, od kada radi kao odvjetnička vježbenica u Odvjetničkom uredu Krehić. Još za vrijeme studija, Petra je pokazivala poseban interes za područje trgovačkog i statusnog prava, te je tijekom studija sudjelovala na uglednom međunarodnom studentskom natjecanju u Beču „Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot“ predstavljajući tim zagrebačkog Pravnog fakulteta. Dio studija je provela i na Pravnom fakultetu u Stockholmu, usavršavajući se u metodama rješavanja međunarodnih trgovačkih sporova. Petra se danas pretežito bavi statusnim, M&A i trgovačkim, te bankarskim i financijskim pravom. Govori engleski jezik, te se služi njemačkim i španjolskim jezikom.