KARLOVAC DOBIO PODRUŽNICU HRVATSKE UDRUGE ŽENA U PRAVNOJ PROFESIJI (HUZUPP)

U Karlovcu je 20.09.2017. osnovana prva podružnica Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji, koja ima sjedište u Zagrebu i uspješno djeluje već gotovo 3 godine.

Kako je na jučerašnjem druženju zagrebačkih i karlovačkih pravnica izjavljeno od strane predsjednice Udruge-odvjetnice Tarje Krehić, Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji je 2015. godine osnovana od strane etabliranih hrvatskih pravnica  s primarnim ciljem promoviranja, unaprjeđenja i afirmacije statusa žena u pravnoj profesiji – kao profesionalnih djelatnica u odvjetništvu, sudstvu, korporativnom svijetu, znanosti i pravnom sustavu općenito. Svrha Udruge je postići prvi put u hrvatskoj povijesti jedinstveno nastupanje žena u pravnoj profesiji – u pogledu pitanja bitnih prvenstveno za pravnu profesiju, a potom i pitanja značajnih za žene.

Koordinatorica karlovačke podružnice Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji imenovana je karlovačka pravnica Marina Jarnjević. Na osnivanje karlovačke podružnice HUZUPP-a došle su predstavnice Upravnog odbora HUZUPP-a i to odvjetnica Vanja Joka Brkljačić, predsjednica Odbora za legislativu, i Andrijana Kalić Boroje, tajnica Udruge, koje su s karlovačkim kolegicama podijelile informacije i dojmove o dosadašnjim projektima i inicijativama HUZUPP-a, u čiji rad i daljnji razvoj će se karlovačke kolegice imati priliku aktivno uključiti. Marina Jarnjević je ujedno okupljenim kolegicama, uz predsjednicu Tarju Krehić, predstavila uspješni projekt HUZUPP-a „Srijedom u pravu“ – koji se već gotovo 2 godine kontinuirano održava u Zagrebu svaki mjesec, koji se sastoji od mjesečnih stručnih pravnih predavanja o temama koje su bitne i interesantne za pravnu profesiju. Projekt „Srijedom u pravu u Karlovcu“ je otvorila Marina Jarnjević, koja je održala prvo predavanje o pravnim aspektima građevinskih dozvola kroz upravni postupak, te ponudila cijeli niz praktičnih rješenja za efikasno ubrzavanje i pojednostavljenje navedenog postupka. Sve zainteresirane karlovačke pravnice slobodno se mogu prijaviti na službenim stranicama HUZUPP kako bi sudjelovale u aktivnostima Udruge, a projekt “Srijedom u pravu u Karlovcu“ planira se održavati jednom mjesečno u Karlovcu. Za sve dodatne informacije o HUZUPP-u – www.huzupp.com

Kontakt info

Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji

Postani clan

Postani članica

Dobrodošli ste

Klikni dolje, ispuni pristupnicu i postani članica!

Pridruži se